MUSEU del SURO

MUSEU del SURO

Descobrireu tot un sistema socioeconòmic lligat a l’extracció, transformació i comercialització del suro. Un model industrial que comportà unes pautes socials i culturals que impulsaren la zona i la conduïren cap al capitalisme. Més de 3.500 objectes que formen una col·lecció tecnològica, etnogràfica, històrica i artística que és el mirall d’un territori i de la seva evolució i transformació.

Què veure?

Exposició permanent

L’ecologia del suro. Què és el suro? Quines són les seves característiques? Com i quan s’obté? Especialment interessant és la pel•lícula dels anys vint, fidel testimoni de l’impacte d’aquesta indústria a la vila.

La transformació del suro. Un monogràfic sobre el llarg procés de la fabricació artesanal de taps de suro i els efectes de la introducció de les màquines en aquesta indústria.

L’arbre màgic. Retaules i escultures de suro dels mestres Joaquim Vicens Gironella, François Pous i Roger Conchillo.

Coral La Taponera. Gaudiu d’audicions i del famós estendard de suro d’aquesta coral, fundada l’any 1859.

Aprofiteu les visites guiades! Us permetran aprofundir en el coneixement i, a més, estan incloses en el preu de l’entrada.

Activitats complementàries

*Ruta urbana Quercus suber

Deixeu-vos portar a la vila de Palafrugell de finals del segle XIX, principis del segle XX.
Viatgeu a l’època daurada del suro i reviviu aquells temps mitjançant un itinerari per la vila, amb l’acompanyament d’una guia i el suport d’una audioguia MP3 amb amplis referents visuals.

– Inici. Esmorzar de pa amb tomàquet i embotit al Centre Fraternal
– Visita a la biblioteca del centre i projecció d’audiovisual.
– Visita a l’Hostal Plaja, antiga casa pairal.
– Pujada a la torre de l’Arsmtrong, declarada bé cultural d’interès nacional l’any 2000.
– Entrada gratuïta al Museu del Suro.

Durada aproximada: 2 hores i 30 minuts.
Sortides: tots els dimecres a les 10 hores. Cal comprar el tiquet abans de les 17 hores del dia anterior al Museu del Suro o a les Oficines de Turisme de Palafrugell. Disponibilitat d’altres horaris per a grups, prèvia concertació.
Preu: 10 euros adults i 5 euros infants.

*Itinerari guiat: Dones del suro

Itinerari guiat pels carrers de Palafrugell en el qual s’explica la història de la dona obrera durant el primer quart del segle XX. A través d’aquest itinerari coneixerem la seva situació laboral i les causes de la seva incorporació massiva al món laboral, en què es va passar del 10% a més del 50%. En definitiva, repassarem els canvis socials que van provocar aquest gir en la societat fortament paternalista de principis del segle XX.

Punt de trobada: plaça de Can Mario de Palafrugell.
Horaris: durant el període d’estiu, les visites tindran lloc els dies 10 de juliol, 14 d’agost i 11 de setembre a les 10 hores. Consulteu els horaris per a la resta de l’any al telèfon 972 30 78 25.
Durada: 1 hora i 30 minuts.
Preu: 10 euros per persona.

*Conjunt monumental de Sant Sebastià de la Guarda

A Llafranc, teniu l’oportunitat de conèixer un conjunt cultural i paisatgístic compost per una torre de guaita datada l’any 1445, un poblat iber ocupat entre els segles VI i II a.C., una ermita del segle XVIII, una hostatgeria i un far. La sortida inclou la visita a l’interior de la torre, l’accés a una exposició interior de fotografies antigues de la Costa Brava, l’accés al terrat i la possibilitat d’observar el magnífic paisatge.

Preu: un euro per persona.
Horaris: del 15 de juny al 30 d’agost, de dilluns a diumenge de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20.30 hores. Consulteu els horaris per a la resta de l’any al telèfon 972 30 78 25.

Informació pràctica

CONSULTEU en periode COVID-19 !!!!!!!!

Horaris

Horari d’estiu (del 15 de juny al 15 de setembre). Cada dia de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20.30 hores.
Horari d’hivern (del 16 de setembre al 14 de juny). De dimarts a dissabte de 17 a 20 hores. Diumenges i festius de 10.30 a 13.30 hores. Dilluns tancat.

Per a visites guiades en diferents idiomes fora de l’horari d’estiu, cal fer una reserva prèvia. Per a sortides escolars consulteu-nos. Us oferim més d’onze activitats i tallers a mida.

 

Tarifes

Entrada individual:                                                   3   euros
Entrada col·lectiva (10 persones):                              1,5 euros
Entrada reduïda (jubilats i estudiants):                       1,5 euros
Entrada conjunta (Fundació Josep Pla de Palafrugell):  4   euros

Informació i reserves

Trobeu-nos a: c/ Tarongeta, 31, 17200 – Palafrugell
Telèfon: + 00 34 972 30 78 25
Fax: + 00 34 972 30 23 10
A/e: info@museudelsuro.cat

Web Museu del Suro