JUAN CARLOS I, LA BIOGRAFÍA SIN SILENCIOS

Des de fa més de cinquanta anys tot ciutadà espanyol ha estat educat en una veritat absoluta: “el rey, nuestro rey, es el primer defensor de la patria. Culto i refinado, pero sencillo y campechano; padre y marido ejemplar; defensor de las más nobles causas sociales y ecológicas; honesto y demócrata, ajeno e incólume al mal gobierno; virtuoso entre los virtuosos paladines de la  Sagrada Constitución…” Però més enllà  d’una  publicitada estratègica institucional, la realitat se’ns mostra molt més fosca i molt menys virtuosa. La història de Juan Carlos I de España està plena de silencis incòmodes i perversos, que pocs s’atreveixen a destapar.

Aquesta polèmica i aclaparadora obra ens presenta el més complet i descarnant relat biogràfic del que fou rei de les Espanyes fins el 2014. Escollit i educat per Franco  per ser rei, defensor de l’herència política del dictador, garant del status quo institucional durant quaranta anys. Aquest vibrant i incòmoda obra no amaga cap parcel.la de la seva vida i regnat; ni els seus negocis milionaris, ni el seu cercle d’amistat poc edificants, ni la seva moguda vida sentimental; ni tampoc la seva maquiavèlica participació en els fets del cop d’estat del 23F.

En fi, una lectura tan pertorbadora com imprescindible.