LLIBRES RECOMANATS ESTIU(JULIOL-AGOST) 2022

Per aquest estiu recomanem dos llibres imprescindibles de Yuval Noah Harari un sobre la  història de la humanitat i l’altre per a poder reflexionar sobre el que passa en el món d’avui.

El primer és SÀPIENS

Aquest llibre és una obra fascinant, formidable, un prodigi de la divulgació que al llegir-lo, et fa canviar de la idea que tenies de la història, ens fa comprendre a nosaltres mateixos.

Fa cent mil anys, l’Homo sapiens era un animal insignificant que s’ocupava de les seves coses en un racó de l’Àfrica i compartia el planeta amb almenys cinc espècies més d’humans. El seu paper en l’ecosistema no era gaire més important que el de les cuques de llum o els goril·les. De sobte, però, fa setanta mil anys, un canvi misteriós i profund en les seves habilitats cognitives el va convertir en l’amo del món. Avui dia només hi ha una espècie humana a la Terra. Nosaltres. L’Homo sapiens.

Com s’ho va fer l’Homo sapiens per aconseguir extingir la resta de les espècies d’humans i gairebé la meitat dels mamífers terrestres més grans del món? Per què els nostres vantpassats es van reunir i organitzar per crear ciutats i regnes? Com vam arribar a creure en els déus, les nacions i els drets humans; a confiar en els diners, els llibres o les lleis. Per què es van convertir en esclaus de la burocràcia, els horaris i el consumisme? Els humans, som més feliços a mesura que la història progressa? Com serà el nostre món d’aquí mil anys?

Informativa, divulgativa, audaç, intel·ligent, Sàpiens. Una breu història de la humanitat posa en qüestió tot allò que sabíem sobre l’ésser humà. Una obra brillant que ofereix una nova perspectiva de la humanitat i ens permet connectar els fets del passat amb les preocupacions actual.

El segon: 21 LLIÇONS PEL SEGLE XXI

L’altre  llibre brillant sobre el present de la humanitat.
 Què passa ara mateix al món d’avui?

  • Quins són els desafiaments més grans d’avui en dia?
  • En què ens hauríem de fixar per damunt de tot?
  • Què hauríem d’ensenyar als nostres fills?

Després que Sàpiens examinés profundament el passat de la humanitat 21 lliçons per al segle XXI se centra en les qüestions més importants del moment present. Desentranya qüestions polítiques, tecnològiques, socials i existencials, i destaca l’impacte que tenen en les vides quotidianes dels éssers humans.