RECURS MES DE NOVEMBRE 2022

POMES DEL CIRI

Les pomes del ciri de cap manera no són la poma de la Blancaneus. Són lletgetes, irregulars, farinoses, però dolcegen i són gustoses; i tenen l’encant d’allò autòcton, ancestral i rústec. Són les pomes que hi havia al país abans que l’Empordà i el Gironès quedessin coberts de plantacions de Golden, de Granny Smith, de Fuji i de Pink Lady. Són les pomes que menjaven els nostres besavis. Berenar una poma del ciri és com cruspir-se un dinosaure. En pocs anys se n’haurà esborrat definitivament el rastre.
És una sort que en algun racó encara se’n servi el record.

FRUIT

Fruit de forma oblonga-cònica, de calibre entre mitjà i gros, pell de coloració groga clara amb tocs vermellosos encara que es pot presentar en diferents coloracions, fina, prima, brillant, untosa i aromàtica. La polpa és de color blanc crema, poc sucosa, dolça i