RECURS DEL MES

Aquesta postal enviada per  el Sr. Jaume Bosch a la seva sogra Teresa Capdeferro Mascarós, de Can Grau Músic de Bordils, el 1943.  Porta el segell conforme haver passat el control de la censura franquista. Sabem que després de la Guerra Civil, 1936-39, la censura en tots els àmbits va ser brutal. La correspondència privada, no se’n va pas escapar, primerament va ser assignada a les autoritats militars i després es va instaurar la “Dirección General del Orden Público”.

Aquest control no feia més que agreujar les dificultats comunicatives entre els que havien hagut d’exiliar-se per fugir de les represàlies franquistes i les seves famílies residents a Catalunya.

Bé, en Jaume Bosch va haver de exiliar-se a França perquè era l’ alcalde de Sant Daniel per ERC. Després d’un periple per França, l’empresa conservera, on havia trobat feina d’administratiu, el va enviar a una fàbrica que tenien a Algèria, concretament a Boufarik. Allà hi va estar uns anys, fins que cap a finals del anys 40 va poder tornar a Sant Daniel a reunir-se amb la seva família.