1995_03_12_Excursionisme_002828

Sortida del GAB al Puigneulós. Colla davant d’un pou del glas*.  03 de març del 1995

D’esquerra a dreta . A dalt : Narcís Condom, Carme Riera, Enric Moreno, Xevi Jou, Anna Barris. A baix : Jordi Barrera, Josep Puig, Jordi Bossacoma, Carles Puig, Mercè Peraferrer, Maite de Puig

*Pou de glaç, també conegut com, la neverageleracasa de neupou de(l) gelpou de neupoua o cava és aquella construcció feta foradant el terra en les muntanyes on neva durant l’hivern. Aquests clots, de planta sovint rectangular però amb tendència el·líptica, es realitzen amb el propòsit d’omplir-los de neu o gel després de les nevades, per tal de disposar-ne durant la resta de l’any. Generalment una nevera era un pou circular. La part superior es tancava amb una coberta en forma de volta que tenia unes obertures per permetre la introducció i l’extracció de la neu o el glaç, si bé de vegades disposaven d’una entrada inferior per a l’operació d’extracció.