2010_03_08_Cases i carrers_002323

Vista general de la Carretera de Palamós durant la  nevada del 8 de març del 2010.

La nevada a Catalunya del 7 i 8 de març del 2010 va afectar principalment les comarques de la província de Girona, l’interior de la província de Barcelona, la de Lleida i el nord de la de Tarragona. L’extrem occidental de ponent i el sud de Catalunya no se’n van veure pràcticament afectats.

Havia estat prevista pels serveis meteorològics Servei meteorològic de Catalunya, Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i altres, tot i això va causar greus problemes de trànsit automobilístic, de ferrocarril i aeri i talls persistents del corrent elèctric especialment per caiguda de torres de conducció elèctrica deguda a l’acumulació de gel.

Com a circumstàncies excepcionals s’ha de dir que es va produir a finals d’hivern i que va ser de gran intensitat, concretament una tempesta de neu amb llamps i trons.