1930_00_00_d_Oficis_002779

L’ofici de la costura va ser un assoliment de les dones en pro de la lluita per la igualtat, però actualment s’està perdent.

Com diu el refrany: “A hilar y a coser gana su vida la mujer”. Aquesta no és més
que una frase feta que es refereix a la costura com a un àmbit típicament femení, però el cert és que té més rerefons del que aparentment sexista i discriminador pot semblar. Tot es remunta al segle XIX quan va sorgir el col·lectiu de dones que es dedicaven professionalment a cosir, anomenades ‘cosidores’. La seva aparició es deu a que, degut la crisi de l’època, els diners que guanyava el cap de família no eren suficients i si la dona volia contribuir a l’economia familiar tenia molt poques opcions professionals a escollir. A més, amb la costura com a ofici, les dones podien treballar des de la seva pròpia casa. Mitjans anys 30 (segle XX)